Om någon av dina kontakter önskar ”bli glömda” ska de vända sig till er (inte till Ungapped) och be om detta.
Ni har sedan en tid på er att utföra detta.
-
Leta upp kontakten
i Ungapped
- Öppna kontaktens kontaktkort
- Gå till fliken Medgivanden
- Klicka på Anonymisera-knappen.
Obs! Det tar en stund att anonymisera en kontakts alla data (anpassade fält, öppning/klick/studs/blockering för e-post, öppning/studs/blockering för sms, inkomna enkätsvar etc).
Vad händer om en anonymiserad kontakt importeras på nytt till kontot, eller signar upp sig själv till ert nyhetsbrev?
Kontakten ”nollas”. Om en anonymiserad kontakt importeras på nytt eller själv registrerar sig igen, skapas kontakten på nytt med de uppgifter som då lämnas eller importeras. Den tidigare anonymiserade kontaktens personuppgifter återställs alltså aldrig.
|
Om syftet med anonymiseringen är att kontakten inte ska få några fler mejl/sms ifrån er är det bättre att avanmäla kontakten. En blockerad kontakt kan inte få framtida utskick. |